VIRTUE creëert voor Nationale-Nederlanden ‘Het Gesprek’

Nationale-Nederlanden start de campagne ‘Het Gesprek’ om Nederlanders te motiveren gesprekken over moeilijke onderwerpen met elkaar aan te gaan. Met een aantal video’s van gesprekken waarin mensen praten over moeilijke dingen in het leven, wil de verzekeraar inspireren om ook een dergelijk gesprek aan te gaan. VIRTUE, het creatieve bureau van VICE, waarmee Nationale-Nederlanden al ruim drie jaar samenwerkt, hielp deze campagne te creëren.

 

In de campagne zijn mensen te zien die op de grond liggen met hun blik naar boven en deze gesprekken aangaan. Uit onderzoek blijkt dat door niet rechtstreeks naar elkaar te kijken, moeilijke gesprekken minder gespannen aanvoelen en makkelijker betekenisvol worden. De emotionele en persoonlijke verhalen – tussen een ouder echtpaar dat praat over hoe lang ze nog te leven hebben, twee ouders met een gehandicapt kind die praten over de ups en downs van hun leven, en twee zussen die praten over het alleen opvoeden van een kind – worden doorvertaald naar verschillende video assets. Alle assets, van korte online video’s tot social posts, zijn bedoeld om het publiek te inspireren deze betekenisvolle gesprekken ook zelf te beginnen.

 

Perre van den Brink, Managing Director van VIRTUE Western-Europe: “‘Het Gesprek’ is bedoeld om mensen te inspireren betekenisvolle gesprekken met hun dierbaren te voeren. Een campagne waarmee Nationale-Nederlanden met aansprekende content mensen over het leven na laat denken. Een campagne die tevens illustreert waar we als agency voor staan; het helpen van merken door content te bieden die echt van waarde is voor hun doelgroep in plaats van de meer traditionele advertentievormen”

 

VIRTUE en Nationale-Nederlanden werken al meer dan drie jaar op lokaal niveau samen aan verschillende campagnes. ‘Het Gesprek’ komt dan ook in navolging van het succes van eerdere campagnes zoals ‘Zorg goed voor jezelf’ waarin merkbeleving en commercie zijn verbonden middels creatieve storytelling. Een samenwerking die sinds een jaar ook op Internationaal niveau, met werk voor NN Group, is uitgebreid. Vanuit deze samenwerking wordt ‘Het Gesprek’ ook in België, Spanje, Tsjechië en Slowakije uitgerold. 

Bekijk de video’s hier: https://www.youtube.com/watch?v=dKQj4eUuM1g