VICE Studios ontwikkelt twee nieuwe series voor Insight TV

VICE Studios gaat twee exclusieve, non-fictie series produceren voor de tv-zender die unieke content biedt aan millennials

 

Insight TV, de eerste 4K UHD zender met content gericht op millennials,  werkt samen met VICE Studios om twee nieuwe series te introduceren die zich richten op straatvoetbal en e-sports. De series worden ontwikkeld en geproduceerd door VICE Studios Benelux en zullen binnenkort wereldwijd op Insight TV te zien zijn.

 

De eerste serie, die in de herfst van 2019 in première gaat op Insight TV, onderzoekt de oorsprong van straatvoetbal. Hoewel deze sport legendarische voetballers heeft voortgebracht, raken er toch een heleboel spelers de weg kwijt vanwege de vele verleidingen uit het dagelijks leven. In deze show zijn een aantal jonge talenten te zien die vanwege verschillende omstandigheden in de gevangenis zijn beland.

 

Bekende voetballers nemen het publiek mee op een reis langs gevangenissen over de hele wereld. Op die manier proberen ze om het allesbepalende moment dat leidde naar de cel beter te begrijpen. Aan het einde van elke aflevering spelen de voetballegendes een onvergetelijke wedstrijd tegen de gevangenen. De serie is een samenwerking met Streetkings, de grootste straatvoetbalorganisatie ter wereld. De oprichter, Edward van Gils, presenteert het programma en slaat met zijn expertise een brug tussen straatvoetbal buiten de muren naar binnen de muren.

 

Modern Day Gladiators, te zien op Insight TV in de herfst van 2019, neemt de kijker mee in de wereld van e-games en e-leagues. Meeslepende, menselijke verhalen achter deze groeiende trend worden onderzocht. E-sports worden steeds gangbaarder en zijn hard op weg om de grootste sport van de 21e eeuw te worden. Sterspelers trainen soms wel twaalf uur per dag, finales vinden plaats in uitverkochte arena’s en het aantal loyale fans wordt steeds talrijker. Maar er is een keerzijde aan de roem, het succes en de rijkdom. Zolang gameverslavingen en schandalen de nieuwskoppen domineren, heeft de gemeenschap nog een boel te bewijzen.

 

“Met deze nieuwe programma’s kunnen we kijkers wereldwijd nog meer authentieke content aanbieden van de hoogste kwaliteit, geproduceerd door VICE Studios,” zegt Arun Maljaars, Director of Content and Channels bij Insight TV. “Het is onze missie om aangrijpende content te bieden gebaseerd op inspirationele karakters, die de sociaal-economische problemen en ervaringen tonen die belangrijk zijn voor jonge generaties. Deze nieuwe series tonen schurende, uitdagende narratieven die zowel entertainment als voer voor discussies zijn.”

 

Stefan Tieleman, General Manager VICE Studios Benelux, voegt toe: “We kijken ernaar uit om samen met Insight TV te werken aan twee nieuwe producties. De kracht van VICE Studios ligt in het vertellen van verhalen die resoneren bij een jong publiek, doordat we de kennis en data van ons internationale VICE-netwerk inzetten. Deze producties tonen een onderbelichte kant van de wereld van sport waarmee we jonge mensen wereldwijd kunnen bereiken met vernieuwende content.”