VICE Money en ING lanceren tweede seizoen van online serie Nieuw Geld

Na het succes van het eerste seizoen lanceren VICE Money en ING het tweede seizoen van de online serie Nieuw Geld. De serie onderzoekt nieuwe manieren waarop jonge mensen hun inkomen verdienen die vijf jaar geleden nog niet mogelijk waren. Nieuw Geld herdefinieert de traditionele definitie van ‘nieuw geld’ door te laten zien dat we te maken hebben met een generatie die op een nieuwe manier naar geld kijkt.

 

Het tweede seizoen gaat van start met een blik in het leven van de Nederlandse Stefanie Joosten die als gamemodel haar geld verdient. Stefanie woont inmiddels in Japan nadat zij onder gamers grote bekendheid kreeg door haar vertolking van de rol van Quiet in de Japanse gamereeks Metal Gear Solid. Voor elke klus wordt zij van top tot teen gescand om haar uiterlijk en bewegingen tot in de kleinste details over te brengen naar de gamewereld.

 

Dit seizoen komt in navolging van de succesvolle eerste serie waarin onder andere de 24-jarige cryptomiljonair Livaneli Yildiran, drone racer Dino Joghi en transgender vlogger Jessie Maya hun ‘road to success’ deelden.  

 

VICE Money, Nederlands eerste platform voor jonge mensen dat zich richt op economie en cultuur rondom geld, en Nieuw Geld spelen in op het gebrek aan informatievoorziening over onderwerpen als geld en de economie in een taal die jonge mensen aanspreekt. ING wil jonge mensen vooruit helpen en inspireren om op een andere manier naar hun leven en naar geld te kijken en is daarom partner van VICE Money en van deze serie.

 

De serie bestaat uit vier afleveringen die de komende maanden via Facebook, vicemoney.nl en ING kanalen verspreid zullen worden. Naast de online afleveringen wordt ook de Nieuw Geld podcastserie gelanceerd. Dit is een aanvulling op de videocontent waarin de hoofdrolspelers dieper ingaan op hun succes – en hoe luisteraars dit wellicht voor zichzelf kunnen realiseren.