VICE Media Group kondigt ‘Climate Uprise’ aan: een dag volledig gewijd aan content over de klimaatcrisis

VICE Media Group lanceert wereldwijd Climate Uprise; een initiatief waarbij de gehele organisatie, via alle VMG platformen, op 25 september alleen maar content plaatst omtrent de klimaatcrisis. 

Vrijdag 25 september is de dag van de Global Climate Strike. VICE Media Group grijpt deze kans om naar de toekomst te kijken en mensen digitaal tot actie aan te zetten. Gedurende 24 uur zal iedere video en elk verhaal dat op de digitale kanalen van VICE Media Group wordt gepubliceerd aandacht besteden aan de klimaatcrisis. VICE legt hierbij de focus op radicale activisten die grensverleggend werk verrichten in de strijd voor het klimaat. Ook wordt het  publiek hierbij betrokken met calls to action en worden  de industrieën die grotendeels verantwoordelijk zijn voor deze catastrofe onderzocht.

Marsha Cooke, Senior VICE President van VICE Impact: “Media-aandacht wijden aan de klimaatcrisis is van groot belang voor de mensheid. Zwijgen tijdens een crisis is geen optie. In een tijd waarin er zoveel gebeurt in de wereld om ons heen moeten we iedere kans grijpen om verandering teweeg te brengen en bewustzijn te creëren. Wij zijn trots dat VICE een dag de volledige aandacht wijdt aan de klimaatcrisis en daarmee onze toewijding om bewustzijn rond dit ontzettend belangrijke probleem te creëren voortzet.”