De Born to Refresh campagne is een VICE content partnership waarin Sprite en VICE twintigers in de stad een moment van verfrissing biedt.   Wat…

Sprite – Born to Refresh – VICE Benelux – Corporate VICE Benelux

Sprite – Born to Refresh

De Born to Refresh campagne is een VICE content partnership waarin Sprite en VICE twintigers in de stad een moment van verfrissing biedt.

 

Wat was de vraag?

Sprite wil merkvoorkeur creëren voor hun verfrissende dorstlesser en als ‘cut-through brand’ en de doelgroep op een refreshing manier inspireren.

Hoe hebben we dit opgelost?

We hebben een content-serie waarin we jonge mensen portretteren die op hun eigen frisse wijze hun leven hebben omgegooid, kwam tot leven in video en tekst.

De video’s en artikelen, voorzien van fotografie, zijn gepubliceerd op de VICE site en verspreid via de VICE social kanalen.

Bekijk de campagnepagina hier

Waarom hebben we het zo gedaan?

Twintigers bevinden zich in een dynamische tijd waarin je keuzes maakt die impact hebben op wie je bent. Spannend, mede door het gevoel de verkeerde keuze te maken rondom the levensthema’s die dan spelen. 

Daarom was onze aanpak om twintigers te inspireren door verhalen van anderen die op hun eigen frisse manier een life changing keuze hebben gemaakt.

Wat was het resultaat?

Alle mediadoelstelling met zo’n 21% overschreden en de engagement benchmark met meer dan 4%.

Uit de VICE+ brandlift study kwam naar voren dat twintigers die de campagne hadden gezien 30% vaker aan hebben gegeven een emotionele connectie met het merk te voelen ten opzichte van twintigeres die de campagne niet hebben gezien.