Noisey verzorgt als partner content, talks en feest op Eurosonic Noorderslag

Vandaag begint ESNS (tot 19 januari); één van de grootste vierdaagse showcasefestivals van Europa. Het jaarlijks evenement in Groningen heeft als doel de aandacht voor Europese (pop)muziek en de internationale circulatie van de artiesten die deze muziek maken te vergroten.

 

Noisey, het muziekplatform van VICE, staat midden in de muziekcultuur en bereikt miljoenen jonge mensen met hun video’s, artikelen en aanwezigheid op festivals. Noisey is daarom als officiële partner van ESNS volop aanwezig op zowel de twee festivals als de muziekconferentie voor professionals in de muziekindustrie.

 

Noisey is onder andere verantwoordelijk voor het officiële ESNS Magazine, dat door heel Groningen verspreid wordt en terug te vinden is in de goodiebags van de muziekindustrie uit heel Europa. Het magazine staat bomvol met artikelen, interviews, ervaringen en tips van – en over geprogrammeerde artiesten. Naast het papieren magazine maken zowel Noisey als VICE verschillende video – en geschreven content rondom het event. De video’s en artikelen zijn terug te vinden op de websites en socials van Noisey en VICE.com en de speciaal ontwikkelde Eurosonic Noorderslag topic page.

 

Na het succes van het Noisey panel afgelopen jaar – over mentale gezondheid in de muziekindustrie – organiseert Noisey ook dit jaar weer een panel. Noisey redacteur Wouter van Dijk modereert een panel over het pad naar muzikaal succes in 2019 en later. Hier schuiven Willem de Bruin (voorheen van de Opposites), Rimon en Daniël Nagelkerke (Wolf Bookings) aan bij Wouter. Deze vier hebben elk een progressieve visie op hoe je muzikaal succes definieert en behaalt in deze tijden van views, streams en daar voorbij. Ze praten, als onderdeel van de muziekconferentie, de top van de Nederlandse muziekindustrie hierover bij.

 

Voor de – dit jaar voor het eerst opgerichte – Eurosonic Academy verzorgt Wouter ook een college over een vliegende start in de muziekjournalistiek. Op donderdag zullen muziekstudenten van verschillende opleidingen hierbij aansluiten.

 

Om een blijvende indruk achter te laten op de Groningers en de aanwezige muziekindustrie organiseert VICE op vrijdagnacht de Eurosonic Afterparty. Dit programmeren ze samen met Burning Fik, het platenlabel van Faberyayo en Abel van Gijlswijk. Met optredens en DJ sets van onder andere Gotu Jim, Willie Wartaal, Jiri11, Cry en FFLean wordt ESNS 2019 afgesloten.