Een campagne die mensen in het hart raakt met een low-interest product Wat was de vraag? NN Group is de internationale groep die boven Nationale-Nederlanden…

NN Group – Why I Matter – VICE Benelux – Corporate VICE Benelux

NN Group – Why I Matter

Een campagne die mensen in het hart raakt met een low-interest product

Wat was de vraag?

NN Group is de internationale groep die boven Nationale-Nederlanden hangt. VIRTUE is gevraagd om de ‘You Matter’ propositie van NN Group tot leven te brengen in een creatieve campagne die in alle markten waarin NN Group opereert werd gelanceerd.

Hoe hebben we dit opgelost?

We vroegen een groep mensen uit de belangrijkst markten van NN Group, terwijl ze in een spiegel keken, een simpele vraag; ‘waarom doe jij er toe?’. Geen van hen wist dit onder woorden te brengen.

Wat ze niet wisten is dat we dezelfde vraag vooraf aan hun geliefden (partners, broers & zussen, vrienden) stelden. We lieten hun geliefden een brief in de ik-vorm schrijven waarin ze uit te doeken doen waarom hun dierbare persoon er toe doet. Vervolgens vroegen we ze deze brief al in de spiegel kijkend voor te lezen. In de video zit een duidelijk realisatie-moment waar we onze deelnemers zien begrijpen waarom ze er toe doen.

De campagne beperkte zich niet tot een emotionele video alleen. Via een retargeting-strategie inspireerden we consumenten om te reflecteren over belangrijke levensbeslissingen die financiële implicaties hebben waarvoor NN Group passende oplossingen heeft. Hiermee droegen we niet alleen bij aan de marketingdoelstellingen op brand-niveau, maar ook op sales-niveau. Bovendien leverden we de groep een wereldwijd consistente campagne, waarin lokale relevantie zit, een praktisch voordeel op de opzet die de klant normaal hanteerde (lokaal geproduceerde campagnes) waarbij de consistentie ontbrak.

Waarom op deze manier?

Wereldwijd hebben mensen enorm veel moeite om onder woorden te brengen waarom ze er toe doen. De campagne is er om de propositie van NN Group op een engaging manier tot leven te brengen bij consumenten.

Lees ook het interview met Perre van den Brink (VIRTUE) en Remco Barbier (NN Group) in Adformatie

Resultaat?

Ja zeker:

  • 9mm+ views
  • 30k leads in de ‘intent’ fase
  • 230k interacties in de ‘consideration’ fase