Sport en cultuur komen samen bij de NIKE Vapormax lancering in Centraal – en Oost-Europa. Wat was de vraag? Voor de lancering van Vapormax, een…

NIKE 24×24 – It all starts with a run – VICE Benelux – Corporate VICE Benelux

NIKE 24×24 – It all starts with a run

Sport en cultuur komen samen bij de NIKE Vapormax lancering in Centraal – en Oost-Europa.

Wat was de vraag?

Voor de lancering van Vapormax, een schoen die zowel voor running als voor lifestyle doeleinden geschikt is, vroeg NIKE ons een campagne te ontwikkelen gefundeerd in kwalitatief cultureel onderzoek waarin de werelden van sport en cultuur op hyperlokaal niveau (voor de Centraal- en Oost-Europese regio) samenkomen.

Hoe hebben we dit opgelost?

VIRTUE Amsterdam reisde naar de belangrijkste steden uit de regio (b.v. Moskou en Istanbul) om kwalitatief onderzoek te doen naar (sport)cultuur.

Via het wereldwijde VICE netwerk werd direct contact gelegd met lokale culture-shapers in de betreffende Centraal- en Oost-Europese markten. Door het contact met de culture-shapers uit deze steden stelden we insights op die als basis fungeerden voor de 24×24 campagne Hierin hebben we enkele van hen 24 uur lang gevolgd.

Deze intense achtbaanrit dwars door de werelden van sport en cultuur werd vervolgens in 24 seconden geperst. De campagne werd vertaald naar digital assets, banners, outdoor, pos en window displays.

Waarom?

In het kwalitatief onderzoek kwam naar voren hoe onze protagonisten running gebruikten als basis voor hun veelzijdige activiteiten. ‘It all starts with a run’.

Resultaten?

Ja, zeker:

  • 100% doorverkoop van de Vapormax tijdens de campagne-periode
  • 50mm+ bereik
  • 61% groei van de Air Franchise op NIKE.com tijdens de campagne-periode