Modern Love – Een wereldwijde campagne met een ode aan moderne liefde. Wat was de vraag? Gucci introduceerde ‘Gucci Guilty’ in 2010. Een parfum die…

Gucci – Modern Love – VICE Benelux – Corporate VICE Benelux

Gucci – Modern Love

Modern Love – Een wereldwijde campagne met een ode aan moderne liefde.

Wat was de vraag?

Gucci introduceerde ‘Gucci Guilty’ in 2010. Een parfum die staat voor liefde, verleiding en sensualiteit. Voorheen is de communicatie rondom het parfum uitgegaan van de traditionele conventies die gelden in de beauty industrie. Gucci vroeg ons ‘Gucci Guilty’ op te frissen naar deze tijd.

Hoe hebben we dit opgelost?

We creëerden een content-serie (Video, social assets, tekst, fotografie) die moderne relaties onderzocht. Hierin zijn connecties te zien die vrij zijn van verwachtingen en de traditionele normen die bij liefde horen.  

De verhalen werden op een stijlvolle en poëtische manier in beeld gebracht. Van twee jonge mensen die in transitie zijn, de een van vrouw naar man, de ander van man naar vrouw, tot een lange-afstandsrelatie die puur digitaal is, tot de liefdevolle relatie tussen twee ex-geliefden.  

De films hebben als doel kijkers te inspireren om hun eigen kijk op liefde te definiëren en hierin verder te kijken dan algemeen geldende conventies.

We werkten we samen met visual artist Sarah Bahbah en i-D, het fashion kanaal van VICE.

 

Waarom hebben we het zo gedaan?

De definitie van liefde, relaties en seksualiteit is onder jonge mensen aan sterke verandering onderhevig. Naar aanleiding van Valentijnsdag deden we kwantitatief onderzoek over de definitie en grenzen van moderne liefde.

Uit dit onderzoek bleek dat onze hypothese dat de traditionele definitie van wat liefde zou moeten zijn aan verandering onderhevig is te kloppen. Jonge mensen bewegen zich in een wereld waarin relaties, liefde en sexualiteit continu in beweging zijn.

Resultaten?

Ja, zeker:

  • Resultaten voor advertorials 150% van de gestelde KPI.
  • Resultaten voor Facebook videos 110% van de gestelde KPI.
  • Resultaten voor display results 429% van de gestelde KPI.