Foot Locker kiest VIRTUE Amsterdam

Foot Locker’s Capsule Collections hebben als doel het merk op een lokaal relevante manier onderdeel te laten zijn van jeugd – en sneakercultuur in Europa

04 December 2018, Amsterdam – Foot Locker heeft VIRTUE Amsterdam, het creatieve bureau van VICE, gekozen om een Holiday campagne te maken die Foot Locker’s autoriteit en  sterke connectie met jeugd – en sneakercultuur demonstreert. VIRTUE Amsterdam heeft hiervoor gebruik gemaakt van data, inzichten en productiemogelijkheden die het wereldwijde VICE-netwerk biedt. Het resultaat is een initiatief waar up-and-coming artiesten, met een sterke connectie met lokale cultuur,  zichzelf kunnen uiten door het samenstellen van hun eigen Capsule Collections. Deze drie collecties worden vandaag gelanceerd in samenwerking met de Zwitserse rapper Di Meh, de in Milaan gevestigde Trap band Threesome en creatieve studio Sucuk Und Bratwurst uit Frankfurt.

De Capsule Collections worden gelanceerd met een muziekvideo voor de nieuwste track van Threesome, een 3D kunstwerk gemaakt in samenwerking met Sucuk Und Bratwurst en een muzikaal experiment met Di Meh. Content die meer bedoeld is als cultureel product dan als branded content omdat het niet alleen cultuur weerspiegelt maar er ook iets aan toevoegt.

VIRTUE Amsterdam is daarnaast verantwoordelijk voor het creatieve concept achter de POS materialen om de Capsule Collections in meer dan 650 Foot Locker winkels in Europa te introduceren.

Amandine Bigaret, Senior Brand Director Foot Locker zegt: “It was our ambition to stand out on the high-street and encourage store and e-shop visits in this extremely competitive period. At the same time, relevance, authenticity and our connection to street and sneaker culture needed to be at the heart of the work. The Capsule Collections campaign shows that VIRTUE Amsterdam represents a perfect partner to realise our ambition – on the ground, pushing culture forward in every city we are present.”

Perre van den Brink, Managing Director VIRTUE Amsterdam, voegt toe: “Door op te groeien in een wereld met oneindig veel keuzemogelijkheden, weten we dat Gen Z en Millennials andere verwachtingen hebben van reclame. Ze kiezen niet alleen voor sneakers, maar ook voor de missie van een merk. Omdat VIRTUE is geboren uit VICE, weten we als geen ander hoe je relevante verhalen kunt vertellen die bij deze doelgroep resoneren. We zijn zelf opgegroeid met het Foot Locker merk en voelen ons vereerd dat we ze kunnen helpen om hun connectie met cultuur nog meer te versterken. Foot Locker’s missie is een 100% match met VIRTUE’s DNA en we zijn ontzettend trots op deze campagne.”