Durex en VICE+ lanceren campagne ‘Cum Prepared’ om condoomgebruik te normaliseren

Durex en VICE+ lanceren vandaag de digitale campagne ‘Cum Prepared’ in Nederland en België om awareness te creëren onder jonge mensen voor condoomgebruik. De mediacampagne bestaat uit een online stop motionserie en vijf artikelen waarin condoom gerelateerde vragen beantwoord worden. In de videoserie worden groente en fruit op een suggestieve manier ingezet om bestaande taboes te doorbreken en te laten zien dat condooms ook leuk en sexy kunnen zijn.

 

In de laatste vijftien jaar is het aantal soa’s, vooral onder mensen onder de 25 jaar oud, in België enorm gestegen. Daarnaast neemt in Nederland het condoomgebruik af. Om jonge mensen te stimuleren om condooms te gebruiken, werkt Durex samen met VICE+, de mediatak van VICE Benelux, om op een luchtige manier te laten zien dat condoomgebruik niet alleen iets functioneels is.

 

Het resultaat is een stop motionserie, bestaande uit drie online video’s, waar groente en fruit de hoofdrol spelen. De online videoserie, met art direction en regie van VSB, volgt jong fruit en groente in hun seksuele ontdekkingstocht, terwijl een stem ze hierin begeleidt en het belang van condooms laat zien door het gebruik van grappige metaforen. Uiteindelijk weet het jonge fruit en groente veilig seks te hebben zonder romantiek en plezier te verminderen – en zonder ongemakkelijkheid.

Daarnaast worden er vijf artikelen geplaatst op VICE.com waar een panel van vijf compleet verschillende mensen een reeks condoomgerelateerde vragen beantwoordt. De hybrid human Juno Dijkshoorn, rapper Gotu Jim, hiv-positieve sekswerker Lyle Muns, seks-expert Belle Barbé en schrijfster Ilona Lodewijckx duiken in de wereld van seks, latex, genot en (het voorkomen van) soa’s, om te laten zien dat condooms helemaal niet vervelend of stom zijn, zolang je maar weet wat je doet.

 

Naique Tanate, Head of VICE+ Benelux: “Het is pijnlijk om te zien dat soa’s nog steeds zo’n groot probleem zijn onder jonge mensen. Om het belang van condoomgebruik op een voor jonge mensen herkenbare manier over te brengen, hebben we gebruik gemaakt van groente en fruit die in ‘internet’ taal symbool staan voor seks. Zo omzeilen we hiermee de regelgeving rondom het promoten van seksueel getinte content op de meeste social media websites. Daarnaast weten we met ons panel ook de moeilijke vragen over condooms op een echte VICE manier – eerlijk, uitdagend en voor niets schamend – te beantwoorden.”

 

Mathias Gaquiere, Marketing Director at Reckitt Benckiser Benelux, voegt toe: “Als het grootste condoommerk is het onze missie om condoomgebruik te stimuleren en een vanzelfsprekend onderdeel te maken van (veilige) seks. Door op een vernieuwende, kleurrijke en speelse manier deze missie te vertalen naar een campagne die jonge mensen aanspreekt, hopen we condoomgebruik eindelijk te normaliseren.”

 

De drie video’s en vijf artikelen zijn verzameld op de speciaal gecreëerde ‘branded room’, [een eigen campagnepagina], op VICE.com. De artikelen en video’s worden tevens gedeeld op de socials van Durex.

 

Daarnaast is VICE+ verantwoordelijk voor het design van de speciaal gecreëerde campagnepagina op bol.com. Ook zijn de media campagnes op beide platformen nauwlettend op elkaar afgestemd.