De Wereld van VICE Sports publiceert het driedelige vervolg op het bizarre verhaal rondom ‘spookvoetballer’ Bernio Verhagen

 Vandaag publiceert VICE Sports het eerste deel in een drieluik dat een vervolg biedt op het bizarre verhaal rondom Verhagen. In dit eerste deel komen twee ex partners van Verhagen aan het woord om te vertellen hoe zij zowel emotioneel als financieel slachtoffers werden van zijn leugens en wanpraktijken.

VICE Sports hoofdredacteur Sam van Raalte sprak Bernio Jordan Enzo Verhagen voor het eerst afgelopen zomer om hem te interviewen over zijn tijd als profvoetballer in de haast onbekende dwergstaat Transnistrië. Na dit interview bleef Sam de voetballer volgen en gebeurde er een aantal opmerkelijke dingen; Verhagen tekende in zeer korte tijd opeenvolgend bij verschillende profclubs in Zuid Afrika, Chili en uiteindelijk Denemarken maar speelde geen enkele wedstrijd. 

Naarmate de tijd verstreek werd steeds duidelijker dat het verhaal van Verhagen aan alle kanten lekte. Zijn voetbalkunsten waren van amateuristisch niveau en in Denemarken kwam uiteindelijk aan het licht dat de vermeende zaakwaarnemer van Verhagen, een bekende naam binnen de voetbalwereld, nog nooit van hem had gehoord. De Deense club waar Verhagen onder contract stond deed aangifte en al snel werd Verhagen gearresteerd.

Het onderzoek van Sam van Raalte stopte hier echter niet en in de afgelopen maanden heeft hij meerdere slachtoffers van de vermeende frauduleuze praktijken van Verhagen geïnterviewd om zo ontbrekende puzzelstukjes uit dit bizarre verhaal te ontdekken. Van zijn bevindingen heeft hij een drieluik podcasts opgenomen waarvan de eerste vandaag is verschenen

Het tweede deel wordt op donderdag 23 april gepubliceerd en zal uitgebreid belichten hoe Verhagen de documenten die zijn transfers mogelijk maakte vervalste en een jonge Belgische voetballer geld afhandig maakte voor een niet bestaande kans om profvoetballer te worden. In het slotstuk van deze serie, die op vrijdag 24 april, wordt gepubliceerd, onderzoekt Sam van Raalte hoe Verhagen in Denemarken probeerde te ontsnappen nadat hij in hechtenis was genomen.

De Wereld van VICE Sports is de prijswinnende podcast serie van VICE Sports en is te beluisteren via Spotify. Wil je weten wat vooraf ging aan dit drieluik kun je het originele podcast interview tussen Sam van Raalte en Verhagen beluisteren, gevolgd door de podcast en het bijbehorende artikel waarin Sam de leugens rondom Verhagen openbaarde.