Brand love bouwen voor een data-geobserdeerd bedrijf Wat was de vraag? Booking.com is de nr 1 als het gaat om online reizen. Maar er zit…

Booking Loves – global campagne – VICE Benelux – Corporate VICE Benelux

Booking Loves – global campagne

Brand love bouwen voor een data-geobserdeerd bedrijf

Wat was de vraag?

Booking.com is de nr 1 als het gaat om online reizen. Maar er zit nog een enorm groeipotentieel in het bouwen van de brand identity. De briefing was dan ook om het merk emotioneel te laden om zo sterkere awareness en brand loyalty te bouwen.

Hoe hebben we dat aangepakt?

Vanuit VICE data ,en kwalitatief onderzoek onder VICE editors wereldwijd, zagen we een groei in jonge mensen die reizen boeken naar plekken waar ze hun passies kunnen najagen in plaats van het boeken van reizen op meer functionele kenmerken als bijvoorbeeld hotels.

Door deze data naast die van Google te leggen valideerden we dit en bouwden we een contentprogramma volledig gebaseerd op moderne, passie-gedreven travel drivers op basis van de meest gezochte zoektermen rondom deze passies. Door middel van de data-informed publishing werd het contentprogramma opgezet bestaande uit Video, tekst, fotografie, social assets, advertising.

Zo reisden we met ramen-fans Tosao (eigenaar van het Amsterdamse restaurant De Japanner) en zijn vriend Joao naar Tokyo om daar, het enige ramen-restaurant ter wereld dat bekroond werd met een Michelinster, te bezoeken. Hier hebben we, naast vele andere assets, een video van gemaakt. 

 

Waarom hebben we het zo gedaan?

Millennials en Gen-Z boeken hun reizen gedreven door het najagen van hun passies in plaats van op basis van functionele kenmerken van hun bestemmingen.

Resultaat?

Ja zeker:

  • +7% site visitation uplift
  • 60-93% view-through rates