Een VICE content partnership rondom de bloemrijke Mexicaanse feestdag Día de los Muertos, in Frankrijk en Duitsland.   Wat was de vraag? De Dag van…

Bloemenbureau Holland – Portraits of the Living Dead – VICE Benelux – Corporate VICE Benelux

Bloemenbureau Holland – Portraits of the Living Dead

Een VICE content partnership rondom de bloemrijke Mexicaanse feestdag Día de los Muertos, in Frankrijk en Duitsland.

 

Wat was de vraag?

De Dag van de Doden is een feest- en herdenkingsdag die ook buiten Mexico wordt gevierd. Een groot onderdeel van deze jaarlijkse traditie zijn bloemen. Daarom wilde Bloemenbureau Holland dat Día de los Muertos omarmd werd als een bloemrijke gebeurtenis in Duitsland en Frankrijk.

Hoe hebben we dat opgelost?

In Portraits of the Living Dead portretteerden we verschillende mensen in Frankrijk en Duitsland die de Mexicaanse feestdag vieren om erachter te komen waarom zij het feest vieren en wat hun interpretatie is.

De interviews zijn tot leven gekomen in video en tekst. De video’s en artikelen, voorzien van fotografie, zijn gepubliceerd op de VICE site en verspreid via de VICE social kanalen.

De video content en geschreven artikelen zijn geactiveerd door middel van VICE’s digitale product Invusion, hierdoor is de content op een native wijze aan het VICE publiek gepresenteerd.

Artikel en video Frankrijk.

Artikel en video Duitsland.

 

Waarom hebben we het zo gedaan?

Ondanks de toenemende populariteit in veel westerse landen voor alle festiviteiten rondom de feestdag, geldt voor veel mensen dat de essentie (het leven van overleden geliefden, familie en vrienden vieren) een andere, en vaak onbekende opvatting is. Daarom hebben we dit in deze serie vastgelegd.

Wat waren de resultaten?

De doelstellingen qua impressies, video- en artikel weergaven zijn met 43% overschreden. Daarnaast was het sentiment op social media zeer positief.